Oteo penzionerima tri miliona

Nacionalne vesti - Subota 16.05.2015 - 20:56

Prvo osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv stručnog saradnika PIO fonda Aleksandra Žunjića zbog sumnje da je u poslednjih godinu dana uzeo oko tri miliona dinara od nekoliko osoba na ime neuplaćenih doprinosa, iako su svi oni imali ispunjen beneficirani radni staž i pravo na penziju.

Foto: Blic Foto: Blic

Protiv Žunjića je najpre prijavu podneo sam PIO fond, a nakon što je tužilaštvo naložilo pokretanje postupka, policija je podnela krivičnu prijavu.

Žunjić je osumnjičen da je sa mesta stručnog saradnika za PIO po međunarodnim ugovorima tokom 2014. i početkom 2015. uzimao novac od oštećenih koje je doveo u zabludu tvrdnjama da na taj način plaćaju doprinose koji im fale za ostvarivanje penzije.
 
Takođe, jednu oštećenu je doveo u zabludu da će nakon izmirenja duga od milion i po dinara dobiti rešenje o porodičnoj penziji. Rešenje je sačinio sam, a novac je zadržao za sebe. Žunjić se od pokretanja prijave nalazi u bekstvu.

I. M. Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: