Otmice nije bilo, priznao Stefanov brat

Nacionalne vesti - Ponedeljak 15.06.2015 - 19:46

Pripadnici MUP-a utvrdili su da otmice nije bilo u slučaju dvanaestogodišnjeg Stefana Ilića. Stefanov mlađi brat priznao je u policiji da je otmicu izmislio.

Stefanov brat izmislio otmicu Stefanov brat izmislio otmicu

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, maloletni U.I. priznao je da je izmislio otmicu. MUP nastavlja rad na ovom slučaju.

Nalazi obdukcije pokazali su da se dvanaestogodišnji Stefan Ilić iz Banatske Subotice, za kojim se tragalo od subote, utopio u kanalu reke Karaš, potvrđeno je u MUP-u za B92.

Obdukcija je pokazala da je Stefan preminuo od utapanja i da na telu nema tragova nasilja.

Telo dečaka pronašao je meštanin Jovan Grujić, a ronioci su ga, zatim, izvukli iz vode na mestu koje je svega 300 metara udaljeno od porodične kuće Ilića u Banatskoj Subotici.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ranije danas, rekao je da pronalazak tela Stefana Ilića ukazuje na to da je malo verovatno da je otmice uopšte bilo.

Podsetimo, dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici i policija je, odmah po prijavi, počela opsežnu pretragu tog mesta i okolnih mesta.

Policijske patrole su se nalazile na svim prilazima Banatskoj Subotici, detaljno su proveravana sva vozila, dok su se u potragu uključili i ronioci Žandarmerije, koji su pretraživali reku Karaš.

Potraga za dečakom obavljena je i u susednim mestima, tako da je policija i u Pančevu i Beloj Crkvi ispitivala sve koji su se dovodili u bilo kakvu vezu s dečakom i njegovom porodicom.

Svi granični prelazi su strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i s rumunskim kolegama, a fotografija s opisom dečaka bila je na svm elektronskim medijima.

Inače, Stefan je poslednji put viđen u selu Banatska Subotica, u opštini Bela Crkva, a jedini svedok njegovog nestanka bio je mlađi brat.

b92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: