Otvorena birališta u Srbiji

Nacionalne vesti - Nedelja 16.03.2014 - 09:12

U Srbiji su u nedelju u 7:00 otvorena biračka mesta na kojima će 6.765.998 birača moći da glasa na vanrednim parlamentarnim izborima.

Otvorena birališta u Srbiji Otvorena birališta u Srbiji
Biračka mesta zatvaraju se u 20 časova. 
 
Na ovim izborima ima 8.262 biračka mesta na teritoriji Vojvodine, centralne Srbije, kao i u zatvorima, na Kosovu 90, a u stranim državama 35. 
 
Portparol Misije OEBS Nikola Gaon rekao da su u nedelju u 07:00 otvorena sva biračka mesta na Kosovu i Metohiji. 
 
Načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić rekao je da na biračkim mestima u ovom okrugu nema organizovanog prevoza za birače što je problem za glasače iz Prizrena i okoline koji treba da glasaju na biračkom mestu u Štrpcu. 
 
Ranije je zamenik sekretara RIK Srbije, Veljko Odalović izjavio da pravo glasa na Kosovu i Metohiji ima 107.958 građana koji će glasati 
 
U nedelju oko 7 :30 glasao je i lider SNS-a Aleksandar Vučić na Novom Beogradu, gde je došao sa ćerkom. Dok je oko 8 : 30 glasao predsednik SPS-a Ivica Dačić sa suprugom Sanjom Dačić, kao i predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.
 
Oviu izbori su deseti parlamentarni izbori od obnove višestranačja u Srbiji. 
 
U Srbiji se danas održavaju i lokalni izbori u Beogradu, Aranđelovcu, Boru, Pećincima i Negotinu. 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: