Ovo je nova vlada

Nacionalne vesti - Petak 25.04.2014 - 01:52

Nova vlada Srbije trebalo bi da bude formirana do nedelje u 19 časova i imaće 16 ministarstva, najavio je mandatar (budući premijer) Aleksandar Vučić.

Steanoviću unutrašnji, Dačiću spoljeni poslovi Steanoviću unutrašnji, Dačiću spoljeni poslovi
Pa će tako prema pisanju “Blica” Ministar unutrašnjih poslava biti kadar SNS-a i jedan od potpredsednika te partije Nebojša Stefanović, dok će njegov stranački kolega Nebojša Rodić biti Ministar odbrane, dok će Ministar spoljnih poslova biti dosadašnji premijer Ivica Dačić (SPS).
 
Mesto ministra finansija zadržaće Lazar krstić, svoju poziciju Ministra kulture i informisanja zadržaće i Ivan Tasovac, dok će Ministarstvo pravde i dalje biti povereno Nikoli Selakoviću. Na dosadašnjoj poziciji Ministra trgovine, telekomunikacija i turizma ostaće Rasim Ljajić, predsednik SDPS-a, inače koalicioni partner SNS-a na poslednjim izborima. Poziciju Ministra omladine i sporta zadržaće i vanja udovičić.
 
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine biće Živanko Radovančev kadar SPS-a, inače direktor je “Mlekoprodukta”. Njegov stranački kolega Aleksandar Antić biće Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Aleksandar Antić. 
 
Ministar privrede biće nestranačka ličnost, ekspert Svetske banke Dušan Vujović. Dok će Kori Udovički koja je bila potencijalni kandidat za tu funkciju ipak dobiti Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
 
Novi ministar prosvete biti nestranačka ličnost – Srđan Verbić koji je do sada radio u Zavodu za vrednovanje obrazovanja i bio angažovan u Istraživačkoj stanici Petnica.
 
Ministarstvo zdravlja biće povereno kadru SNS-a Zlatiboru Lončaru. 
 
U Vladi će biti i dva ministra bez portfelja. Jedan će se baviti koridorima, najverovatnije lider Nove Srbije Velimir Ilić. 
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: