Pad imperije Bogićević

Nacionalne vesti - Sreda 29.10.2014 - 10:10

Miroslav Bogićević prodao je sportsku halu u Šapcu Miodragu Kostiću, vlasniku „MK grupe“ i AIK banke.

Srpski oligarh Bogićević u finansijskim problemima, foto Blic Srpski oligarh Bogićević u finansijskim problemima, foto Blic

Sportska hala “Zorka” prodata je Kostićevoj banci u petak, 24. oktobra, koja na aukciji nije imala konkurenciju, potvrdili su za “Blic” u AIK banci. Kostić je halu kupio od šabačke firme ”Zorka standard”, koju je Bogićević preuzeo 2006. godine.

Ovakav potez Miroslava Bogićevića prvi je konkretan korak kojim šabački gazda pokušava da dođe do novca da vrati dugove koji se procenjuju na više od pola milijarde evra. Prema najnovijim podacima, Bogićević samo državi za poreze duguje 14 miliona evra, dok su njegove obaveze prema bankama dostigle 400 miliona.

I sam premijer Aleksandar Vučić je nedavno izjavio da je Bogićević jedan od najvećih problema kada je reč o naplati dugova.

Izvor “Blica” kaže da Bogićević intenzivno traži načine kako da spreči stečaj svojih preduzeća, a da mu je glavna namera prodaja imovine.

Bogićević je prethodnih godina intenzivno sarađivao sa AIK bankom Miodraga Kostića.

Prema podacima Narodne banke Srbije, Bogićevićeva mlekara ima jedan blokiran račun u Kostićevoj banci. AIK banka blokirala je i račune Fabrike akumulatora „Sombor“ i rudnika „Lece“, firmi u vlasništvu „Farmakoma“.

- Ročište za uvođenje stečaja u rudniku “Zajača” je zakazano za 12. novembar, a već postoji sudsko rešenje o pokretanju stečaja nad kompanijom “Farmakom MB”. Bogićević je međutim od sudije pre tačno deset dana dobio dodatni rok da reši probleme u ovoj kompaniji. On ima plan da proda rudnike kompaniji „Trafigura“ i da tako vrati dugove i izbegne stečaj - kaže naš sagovornik i podseća da je stečaj nad “Farmakomom MB” pokrenut na predlog Svetske banke, koja je Bogićeviću pre tri godine odobrila kredit od 120 miliona evra.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: