Pad u svim industrijama

Nacionalne vesti - Petak 07.11.2014 - 13:52

Septembar je obeležio dramatičan pad obima industrijske proizvodnje, najviše zbog loših uslova u elektroprivredi i rudarstvu koji su posledica majskih poplava, rečeno je na predstavljanju časopisa MAT.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Ukupna industrisjka proizvodnja je 16% manja nego u istom mesecu prošle godine, ali ovog puta veliki doprinos ovom padu dala je i prerađivačka industrija, koja je ostvarila rezultate koji su za 8,8% lošiji nego u istom mesecu prošle godine.
 
- Na loše stanje u prerađivačkoj industriji najviše je uticalo zaustavljanje proizvodnje naftnih derivata u septembru, koji su bili posledica najavljenog remonta. Zbog toga je proizvodnja koksa i derivata nafte bila čak 91% manja nego u istom mesecu prošle godine – kazao je  urednik časopisa MAT Vladimir Vučković.
 
Proizvodnja motornih vozila je, posle ozbiljnog pada u julu i avgustu od 24% i 37% počela polako da se oporavlja, pa trenutni pad iznosi 20 odsto.
 
Međugodišnji pad izvoza je i dalje veliki. Posle pada od skoro 13% u avgustu, u septembru je izvoz vredeo 9,1% manje nego prošle godine. 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: