Pajtić: Vučić nadmen i neodmeren

Nacionalne vesti - Sreda 08.04.2015 - 07:56

Lider DS Bojan Pajtić rekao je da je izjava premijera Srbije da mu je on omiljeni opozicionar toliko nadmena i neodmerena da liči na Aleksandra Vučića.

foto:Beta foto:Beta
 
"Čerčil je izjavio da veruje samo u onu statistiku koju je lično krivotvorio. U ovoj rečenici se krije jedina sličnost između njega i Vučića. 
 
Vučić je poverovao sopstvenim falsifikovanim istraživanjima i naručenim tabloidnim tekstovima, pa živi u ubeđenju kako je većina Srba oduševljena činjenicom da je za tri godine životni standard za trećinu slabiji, nivo zaduživanja Srbije u martu iznosi 404 evra u sekundi, a nacionalni resursi se prodaju tajnim ugovorima, ispod žita", naveo je Pajtić. 
 
On je istakao i da je DS ubedljivo najuticajnija i najsnažnija opoziciona stranka u Srbiji. 
 
"To je aksiom. To je jasno svakom ko u ovoj zemlji provede makar nekoliko sati. Vučićeva kontraproduktivna politika smanjivanja plata i protivustavna politika smanjivanja penzija matematički ide na ruku nama, kao jedinoj alternativi režima. 
 
Ali, suštinski, politika koja za posledicu ima samo obećanja i propale projekte, ne može ići na ruku nikom ko u ovoj zemlji živi". rekao je Pajtić.
 
Premijer vlade Vojvodine je reagovao i na optužbe da loše obavlja taj posao. 
 
"Vladi Vojvodine je 'Fajnenšel tajms' dodelio nagradu kao najuspešnijoj regiji u oblasti privlačenja stranih investicija, a Vučićev režim, pored nekoliko fabrika započetih pre 2012. godine otvorio jedan semafor, pešački prelaz i nadstrešnicu za bicikle. I tačno je da ne možemo biti stavljeni u isti koš", kaže Pajtić. 
 
Prema njegovim rečima, razlika između dve administracije ogleda se i u tome što u pokrajinskoj vladi sede "pravi doktori nauka i ljudi koji su zaista učenjem došli do svojih diploma". 
 
"Bez obzira na razlike, imamo obavezu da sarađujemo u interesu građana. Pokrajinska administracija je i zakonski i finansijski gotovo potpuno razvlašćena, ali, unutar tog malog kruga nadležnosti, oduvek smo postizali maksimalne rezultate", tvrdi Pajtić. 
 
Na pitanje kako razume Vučićevu pohvalu Tadiću da "on zna šta je država", Pajtić je rekao da ne bi ulazio u te odnose i da mu je drago zbog njih dvojice.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: