Pala industrijska proizvodnja

Nacionalne vesti - Petak 28.11.2014 - 14:17

Industrijska proizvodnja u Srbiji u oktobru 2014. godine manja je za 11,2 odsto nego u istom periodu prošle godine.

(Ilustracija: nspm.rs) (Ilustracija: nspm.rs)

U odnosu na prosek 2013. veća je za 2,7 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Industrijska proizvodnja od januara do oktobara 2014. godine, u poređenju sa istim periodom 2013. godine, manja je za 6,3 odsto.

U sektoru snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, zabeležen je pad od 28 odsto, u rudarstvu pad od 17,1 odsto, a u sektoru prerađivačke industrije pad od 6,3 odsto.

Podaci o industrijskoj proizvodnji u oktobru 2014. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, pokazuju da je došlo do pada u proizvodnji kapitalnih proizvoda (23,9 odsto), energije (23,8 odsto) i intermedijarnih proizvoda, osim energije (8,1 odsto).

Rast je zabeležen u proizvodnji netrajnih proizvoda za široku potrošnju (0,9 odsto), i trajnih proizvoda za široku potrošnju (7 odsto).

RZS navodi da su najveći uticaj na pad industrijske proizvodnje u oktobru 2014. godine, u odnosu na oktobar 2013. godine, imale proizvodnja električne energije, proizvodnja metalnih proizvoda, osim mašina, eksploatacija uglja, proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda i proizvodnja motornih vozila i prokolica.
 

Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: