Pao dogovor vlasti i studenata

Nacionalne vesti - Petak 10.10.2014 - 13:18

Ministar prosvete Srbije i predstavnici Studentske konferencije Univerziteta Srbije (SKONUS) postigli su u petak nakon višečasovnih razgovora dogovor, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ilustracija Beta Ilustracija Beta

U saopštenju se navodi da Ministarstvo smatra da je opravdan zahtev SKONUS-a da studenti upisani u prvu godinu studija školske 2010/2011 godine, odnosno 2011/2012 godine zadržavaju status iz prethodne godine studija najduže godinu dana po isteku redovnog roka studija.

Postignut je dogovor i da broj ispitnih rokova u školskoj 2014/2015 godini ostane pet.

"Status studenata koji su visokoškolsku ustanovu upisali 2006. godine i kasnije, po zakonu ističe nakon isteka roka dvostrukog trajanja studijskog programa. Zakon, medjutim, dozvoljava visokoškolskim ustanovama da na pismenu molbu dozvoli studentu da produži status studenta", navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo će u narednim danima uputiti svim visokoškolskim ustanovama snažnu preporuku da iskoriste ovu zakonsku mogućnost i usliše molbe studenata.
 

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: