Penzije redovne uprkos štrajku PIO fonda

Nacionalne vesti - Četvrtak 10.04.2014 - 15:25

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije saopštilo je da će penzije biti isplaćivane redovno i u punom obimu, bez obzira na štrajk zaposlenih u Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO).

Štrajk u PIO fondu ne blokira penzije (Foto: Novosti) Štrajk u PIO fondu ne blokira penzije (Foto: Novosti)
Ministarstvo je u saopštenju povodom štrajka koji traje tri dana, navelo da je donelo Odluku o obezbeđivanju minimum procesa rada u Fondu PIO i da će penzije biti isplaćivane redovno, u skladu s tom odlukom.
 
Fond PIO je saopštio da su tom odlukom poslovi isplate penzija izuzeti iz minimuma procesa rada, što znači da zaposleni koji rade na isplati penzija ne mogu obustaviti rad, odnosno ne mogu štrajkovati.
 
Odluka se odnosi i na poslove medicinskog veštačenja, kao i na sve ostale poslove čijim bi se odlaganjem ugrozilo nečije zdravlje ili nanela materijalna šteta pojedincu ili Fondu.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: