Plate i penzije moraju pasti

Nacionalne vesti - Sreda 09.07.2014 - 00:17

Bez smanjenja plata u javnom sektoru i penzija neće moći da se smanji deficit budžeta za 170 milijardi dinara, što su planirane uštede prema Ministarstvu finansija, izjavio je urednik biltena Makroekonomske analize i trendovi Vladimir Vučković.

I 2017. živećemo bolje.... I 2017. živećemo bolje....
Vučković je kazao da je realno da se 170 milijardi uštedi u naredne tri godine.
 
On je podsetio da je planirani deficit za ovu godinu iznosio 183 milijarde dinara i da je već u prvih pet meseci dostigao 114,6 milijardi, odnosno 63 % planiranog za celu godinu, što znači da je rebalans budžeta za 2014. neophodan.
 
- Rebalans je ipak, zasad, zbog poplava koje su zadesile Srbiju, meta u pokretu. Prvo je bio najavljen za jun, a sada za jesen -  naveo je Vučković.
 
Ove kratkoročne mere štednje su, na žalost neizbežne kako bi se deficit na kratak rok od tri godine do 2017. spustio na prihvatljiviji nivo od oko 3% BDP-a, rekao je Vučković.
 
 
 
Blic, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: