Počinje mala matura; Polažu i Obrenovčani

Nacionalne vesti - Ponedeljak 16.06.2014 - 09:01

Polaganje male mature počelo je u ponedeljak ispitom iz srpskog jezika i trajaće tri dana.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Mali broj đaka sa područja Obrenovca, opštine koja je uništena poplavom, odložio je maturu za avgust, a veći deo njih plagaće maturu regularno.
 
Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je za malu maturu sve spremno i da je ministarstvo učinilo dosta da se pojača bezbednost testova, kroz poštravanje procedura.
 
- Iz ugroženih područja oko 800 učenika polaže maturu od čega ih je najviše iz obrenovačke opštine, skoro 740, a njih 50-ak je maturu odložilo za avgust, što je manje nego kada nismo imali poplave - rekao je pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević.
 
Obrenovački đaci polažu maturu u ranije izmeštenim školama u Beogradu, a distribucija testova počela je u ponedeljak i trajaće tri dana, i ovoga puta uz asistenciju policije.
 
Ispiti će sva tri dana početi u 10 sati i trajaće 120 minuta. Matematika i srpski (maternji) nose po 16 bodova a kombinovani test, koji se polaže u sredu osam bodova.
 
Preliminarni rezultati biće objavljeni 20. juna, a konačni 26. juna. Predaja popunjenih lista želja rezervisana je za 27. i 28. jun, 6. jula je raspored učenika po školama, a upis u prvom krugu 7. i 8. jula.
 
Drugi krug traje od 7. do 10 . jula. Osim poena na završnom testu, za upis u srednju školu boduje se i uspeh od 6. do 8. razreda koji nosi maksimalnih 60 poena.
 
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: