Počinje suđenje žandarmima

Nacionalne vesti - Ponedeljak 20.04.2015 - 07:56

Pred Višim sudom u Beogradu danas će početi suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog.

 
Osim toga, oni se sumnjiče i da su tokom Parade ponosa 2014. napali i dvojicu pripadnika Kobri.
 
Optužnicom Višeg javnog tužilaštva terete se Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.
 
Suđenje je krajem marta odloženo jer nisu svi optuženi pojavili, a na današnjem glavnom pretresu oni bi trebalo da počnu da iznose svoju odbranu. 
 
Oni su optuženi zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja. 
 
Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja. 
 
Početak suđenja zakazan je za 10 sati u Palati pravde. 
 
Na saslušanju u policiji i Tužilaštvu, optuženi su tvrdili da su postupali po zakonu i da su silu upotrebili da bi četvoricu tada njima nepoznatih muškaraca, odvratili od pokušaja da probiju kordon. 
 
Krivičnim prijavama policije protiv pripadnika Žandarmerije pridružio se i zaštitnik građana Saša Janković koji je podneo i prijave protiv pripadnika Vojne policije, ali su one odbačene. 
 
Janković je podneo prijave zbog sumnje da su se pripadnici Kobri oglušili o usmena naređenja, nastojeći da prođu kroz postavljeni kordon. 
 
Zaštitnik je o tom incidentu tražio dokumentaciju iz Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, ali odgovor vojnog ministarstva nije dobio.
Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: