Policija ispituje DS zbog sindikata?

Nacionalne vesti - Četvrtak 17.07.2014 - 15:46

Šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović tvrdio je u četvrtak u Skupštini da je policija ispitivala članove njegove stranke povodom učešća u sindikalnim protestima. Direkcija policije demantovala je te navode.

Stefanović: Ispitivani i članovi lokalnih odbora Stefanović: Ispitivani i članovi lokalnih odbora
- Ni u jednom trenutku ni u jednoj policijskoj upravi u Srbiji nisu ispitivani članovi ili funkcioneri neke političke stranke, pa ni Demokratske stranke, povodom učešća na sindikalnim protestima koji su danas održani u Beogradu - navodi se u saopštenju Direkcije policije.
 
Stefanović je ranije izjavio da je policija ispitivala da li ta opoziciona stranka učestvuje u organizovanju sindikalnih protesta i ocenio da je to nedopustivo i protivzakonito.
 
- Mi smo na udaru policijskog ispitivanja da li mi u tome učestvujemo, mislim da je to nečuveno i mislim da nije viđeno u Srbiji od 5. oktobra 2000, što pokazuje suštinski strah i paniku ovog režima - rekao je Stefanović.
 
On je naveo da su mu se javili mnogi predsednici lokalnih odbora DS-a u Srbiji koje su zvali iz policije da ih pitaju da li organizuju ljude da idu na proteste sindikata u Beogradu.
 
- Naša javnost to mora da zna. Vrši se pritisak na ljude: “Da li šaljete svoje članove i zašto ih šaljete na proteste sindikata” -rekao je Stefanović.
 
Nakon toga predsednik Nove stranke, Zoran Živković, kazao je i da je simptomatično to što je povećano prisustvo policije i obezbeđenj au Skupštini u trenutku kada se donosi Zakon o radu, a sindikati protestuju u Beogradu. On je kazao da ni "dugim ni kratkim cevim" nije mesto u Skupštini.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: