Policija neće štrajkovati glađu, dobijaju 20.000

Nacionalne vesti - Utorak 01.12.2015 - 15:09

Policijski sindikat Srbije saopštio je da nakon dogovora sa premijerom Srbije "više nema razloga za štrajk glađu, koji je ranije najavljen".

Povećanje zarada samo dva procenta; Foto: OK Radio Povećanje zarada samo dva procenta; Foto: OK Radio

Kako je objavljeno, predstavnici sindikata su sa premijerom Aleksandrom Vučićem dogovorili načine da se poboljša status zaposlenih u policiji, koji će tokom 2016. godine dobiti i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od oko 20.000 dinara, a biće povećane i dnevnice za operativni sastav MUP Srbije.

Sindikat u saopštenju navodi da je dogovoreno da se tokom sledeće godine isplati jednokratna pomoć svim zaposlenima u MUP Srbije od oko 20.000 dinara, budući da veće povećanje od dva procenta zarada nije moguće zbog kreditnog aranžmana sa MMF.

Dnevnice za operativni sastav MUP Srbije biće povećane na oko 2.000 dinara, a predlozi Zakona o policiji i zakona koji reguliše izlazak Sektora za vanredne situacije iz MUP Srbije biće za sada povučeni, dok se ne završi javna rasprava i usaglase stavovi predlagača zakona sa stavovima PSS.

Takođe, kako navodi sindikat, osiguravajuća suma za poginule i ranjene policajce biće povećana.

"Zahvalni smo premijeru na razumevanju, a razlozi za najavljeni štrajk glađu su prestali", rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, koji se sa članovima Upravnog odbora PS S jutros sastao sa Vučićem.

Premijer je, kako se navodi, zahvalio predstavnicima PS S što su odložili štrajk glađu i nisu dozvolili da bude ispolitizovan i iskorišćen za destabilizaciju zemlje.

Policijski sindikat Srbije krajem novembra upozorio je na "stanje blagog haosa" u Ministarstvu unutrašnjih poslova i najavio da će članovi Upravnog odbora 23. novembra stupiti u štrajk glađu ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Štrajk glađu je odložen zbog puta premijera u Kinu, a tih dana je u tabloidima dovođen i u vezu sa navodnim državnim udarom.

Policijski sindikat je tražio da plate zaposlenih u MUP-u budu povećаne zа 10 odsto, da dnevnice budu vrаćene nа stаri nivo i da imaju bolje osiguranje.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: