Policijski kordoni i borbena vozila obezbeđuju Prajd

Nacionalne vesti - Nedelja 28.09.2014 - 10:45

Zbog najavljene Parade ponosa, koja bi trebalo da počne u 12:30 u Beogradu, policija je blokirala centar grada, a izmenjene su i trase javnog prevoza.

(Foto: Tvitter) (Foto: Tvitter)

Zabranjeno je kretanje vozila u centralnim i najprometnijim gradskim ulicama. Centar Beograda nadleću policijski helikopteri.

Ulica kneza Miloša blokirana je od Mostarske petlje, Krunska ulica od sedišta Demokratske stranke, kao i prilaz Bulevaru kralja Aleksandra.

Na Zelenom vencu i Terazijama nalaze se kordoni policije s vodenim topovima.

Prepreke za saobraćaj, ali i pešake, osim ojne koji žive u toj ulici, postavljene su od Slavije do Trga Republike. Na tom trgu postavljeno je nekoliko vozila policije među kojima i dva borbena oklopna vozila, kao i jake snage Žandarmerije.

Ispred zgrade Vlade Srbije već su se okupili učesnici Parade ponosa koji nose zastave duginih boja.

Kako saznaje novinar OK Radija iz policijskih izvora, građani koji se nisu prijavili neće moći spontano da se priključe Paradi.

Prva privo]enja dogodila su se oko 11.00 kada je nekoliko mladića bacilo zapaljene gume sa nadvožnjaka na Novom Beogradu i jedan radnik kafića u centru grada koji je vređao gošću, učesnicu Parade ponosa.
 
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: