Policijski sindikat Srbije odlaže štrajk glađu

Nacionalne vesti - Ponedeljak 23.11.2015 - 09:31

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije (PS S) odlučio je da se štrajk glađu Upravnog odbora PS S, zakazan za danas, odloži do povratka premijera Aleksandra Vučića iz državne posete Kini.

Štrajk glađu se ne otkazuje, već samo odlaže; Foto: nsp-policija.org.rs Štrajk glađu se ne otkazuje, već samo odlaže; Foto: nsp-policija.org.rs

"Nakon povratka očekujemo poziv od premijera Vučića kako bi rešili nagomilane probleme u MUP Srbije.

Razlog za odlaganje štrajka glađu je činjenica da premijer Vučić nije u zemlji, a on je najrelevantniji da sasluša zahteve policajaca i pomogne u poboljšanju stanja u MUP Srbije", navodi se u saopštenju.

Iz PS S napominju da se štajk gladju ne otkazuje, već samo odlaže.

"Ne želimo nas i naše porodice da izlažemo lažnim optužbama koje su se poslednjih dana pojavljivale u medijima, jer nama ne treba politizacija protesta, već konkretno rešavanje statusa policajaca, zarada zaposlenih u MUP Srbije, stanja u vatrogasno-spasilačkim jedinicama i promena Zakona o policiji", navodi se u saopštenju.

"Većina nas koji ćemo ući u štrajk je ratovalo za Srbiju i mi smo poslednji koji žele da urušavamo državu.

S obzirom da je premijer Vučić najodgovorniji za sprovođenje politike Vlade Srbije, a samim tim i statusa zaposlenih u MUP Srbije, sačekaćemo njegov povratak i razgovarati s njim o problemima koji muče zaposlene u policiji", istakao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandaar Vulin izjavio je ranije da je veoma iznenađen najavom štrajka Policjskog sindikata i to glađu u trenutku najžešćih terorističkih pretnji, kada sve države sveta podižu nivo borbene gotovosti u jeku migrantske krize, kada u zemlju svakog trenutka može da uđe i do 10.000 izbeglica kojima je zaustavljen prolaz.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: