Ponovo prevario putnike!

Nacionalne vesti - Subota 25.07.2015 - 09:51

Trinaestoro ljudi nije otputovalo u Hurgadu, a osmoro je izbačeno iz hotela na Lefkadi, zbog toga što agencija "Uniko travel" njihov novac nije prosledila hotelijerima i avio kompanijama, već je vlasnik sa tim novcem nestao.

neformalni vlasnik Nenad Ristic prevario, pa pobegao FOTO:screenshot portala neformalni vlasnik Nenad Ristic prevario, pa pobegao FOTO:screenshot portala
 
Neformalni vlasnik agencije je Nenad Ristić, koji je pre tri godine hapšen zbog toga što je prevario 170 klijenata turističke agencije "Triniti".
 
Obalu Crvenog mora neće videti uživo, a za taj pogled platili su 1.300 evra. Ružica Lalović jedna je od 13 putnika koji neće otići u Hurgadu. Aranžman su uplatili u agenciji "Uniko travel" iz Beograda. Na letovanje je trebalo da krenu pre dva dana.
 
"Prijatelji su nas obavestili da je let otkazan. Onda smo mi zvali agenciju da pitamo šta i kako, rekli su nam da nema mesta u avionu. Onda sam ja zvala aerodrom i rekli su mi nemamo imena vaših karata. Naši prijatelji koji su već u Hurgadi, koji su otišli pre nas, zvali su nas jer su čuli šta se desilo i rekli nam da nas nema na spisku hotela", kaže Ružica Lalović.
 
Agenciju "Uniko travel" na papiru, vodi Nenad Filipović. Međutim, oštećeni putnici tvrde da su u ageniji razgovarali sa Nenadom Ristićem - poznatim po tome što je pre tri godine već prevario klijente agencije "Triniti", odnosno novac koji su dali za put u Hurgadu zadržao za sebe.
 
Lalovićeva kaže da nije postojao niko drugi u agenciji osim njega koji je bio nadležan za njih.
 
Agencija "Uniko travel" registorvana je u Kondinoj 20. RTS je pokušao da dođe do nekoga, međutim, vrata su zaključana. Na telefonske pozive takođe niko ne odgovara.
 
Problem u ovoj agenciji nije nov. Crveni karton dobila je od JUTE još u martu ove godine. Iz razloga koji su oštećeni putnici saznali pre dva dana.
 
"Saznali smo neformalno da u agenciji radi i da u ime te agencije istupa bivši vlasnik agencije Triniti. Krenuvši da se raspitujemo malo više o svemu što "Uniko travel" radi dobili smo informaciju od partnera iz inostranstva da postoji problem oko naplate potraživanja", kaže Aleksandar Seničić iz JUTE.
 
O svojim saznanjima JUTA je pre četiri meseca obavestila javnost, ali to nije bila vest. Obavestili su i turističku inspekciju koja je otišla u kontrolu. Nenada Ristića su videli uživo, ne i u vlasničkim papirima.
 
U trenutku inspekcijskog nadzora, zatečen je Nenad Ristić.
 
"Ristić je bio samo zatečeno lice, njegovo svojstvo nismo dokazali. Prikupljamo dokaze, nama nešto može biti sumnjivo ili nije. Tek kad izvedemo dokaze, možemo da kažemo da je neko kriv", kaže Gordana Radosavljević, iz turističke inspekcije, na pitanje, zar nije bilo sumnjivo što tu sedi čovek, koji je ranije osuđivan zbog prevare putnika u agenciji "Triniti"?
 
Da su krivi, dokazano je tek u petak, kada je agenciji oduzeta licenca za rad. U protekle tri godine bila je nelikvidna čak 202 dana.
 
Oštećeni putnici će deo novca moći da povrate preko osiguravajućih kuća. Savetuju, ipak, da triput proverite agenciju pre nego što platite odmor na koji možda nećete otići.
RTS/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: