Poplave u Kosjeriću gore nego u maju

Nacionalne vesti - Sreda 06.08.2014 - 19:31

Nabujale reke izazivaju probleme u opštini Kosjerić, koju je više puta pogodilo nevreme.

(Foto: Beta) (Foto: Beta)
U selima u okolini Kosjerića meštani se danima bore s nadošlim rekama, koje za samo nekoliko minuta od mirnih postaju neobuzdane.
 
Kako ričaju meštani reci je dovoljno 20 minuta da nadođe i oplavi sve.
 
Do sada je na teritoriji Kosjerića poplavljeno 30 objekata, evakuisano 6 osoba. 
 
- Pokušavamo da očistimo korita koja su bila poplavljena i u nedelju i u utorak, u očekivanju novih padavina, koje čak i da budu manje nego ranije, izazvaće veću štetu ako ne očistimo korita od nanetog materijala - rekao je predsednik Skupštine opštine Kosjerić Dragan Tulimirović.
 
Predsednik opštine Milijan Stojanić rekao je da su najviše štete pretrpela sela Seča Reka, Godečevo, Zarići i Blagojevići. Situacija je mnogo gora i šteta je veća nego u maju.
 
- Pripadnici Vojske Srbije su stigli u Kosjerić s mehanizacijom kako bi nam pomogli u saniranju posledica nevremena, pre svega, u Godečevu, gde se trenutno ne može prići zbog odrona - kaže Stojanić. 
 
Predsednik kosjerićke opšine ističe da su u Sečoj Reci veliki problem neraščišćeni vodotokovi i da su trenutno na terenu mašine koje su poslali Putevi Srbije i Srbija-vode. 
 
Meštani većine sela zahvaćenih nevremenom imaju problema u snabdevanju električnom energijom. 
 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: