Pored manjih plata i penzija, neophodna otpuštanja

Nacionalne vesti - Nedelja 13.04.2014 - 21:18

Profesor Milojko Arsić smatra da bi došlo do ozbiljnih ušteda plate i penzije, umesto oporezivanja, moraju biti trajno umanjene, a radnici u javnom sektoru moraju biti otpušteni.

Radikalnim rezovima do ozbiljnih ušteda (Foto: mc.rs) Radikalnim rezovima do ozbiljnih ušteda (Foto: mc.rs)
On smatra da treba zaštiti primaoce najnižih penzija, odnosno da umanjenje ne treba da važi za one koji imaju penziju 15.000 dinara, ali da bi već onima sa penzijom od 20.000 dinara, trebalo umanjiti primanja za oko 1.000 dinara.
 
Na taj način bi se troškovi države na godišnjem nivou umanjili za čak 20 milijardi dinara. I u narednim godinama ušteda bi progresivno rasla. 
 
Država, smatra prof. Arsić, mora odmah da krene i s otpuštanjem u javnom sektoru, ali je potrebno i napraviti prioritete koja profesija je potrebna, a koje ljude imamo u višku.
 
“Jasno je da će većina onih koji se danas vode kao zaposleni u firmama u restrukturiranju morati da ostanu bez tog posla. Slično je i sa Železarom. Država tu daje ogroman novac i važno je da se čekanje partnera oroči. Što se tiče onih koji rade baš u javnom sektoru, procene su da treba da ih bude manje bar za pet do deset odsto”, rekao je Arsić.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: