Poreska uprava u oktobru zatvorila 27 ugostiteljskih objekata

Nacionalne vesti - Ponedeljak 16.10.2017 - 08:58

Zbog neizdavanja fiskalnih računa i rada na crno, inspektori terenske kontrole Poreske uprave naložili su privremeno zatvaranje 27 od 40 ugostiteljskih objekata (51,28 odsto) u kojima su izvršili kontrolu poslovanja u toku prvih deset dana oktobra 2017.

Protiv odgovornih prekršajne prijave FOTO: D. Ristić/OK Radio Protiv odgovornih prekršajne prijave FOTO: D. Ristić/OK Radio

Kontrolisani su ugostiteljski objekti u Pančevu, Beogradu, Rumi, Novom Sadu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Prokuplju, Žitorađi, Ražnju, Pirotu i Vlasotincu – sa naglaskom kontrola na manifestaciji “Oplenačka berba grožđa”, održanoj u Topoli, saopštila je Poreska uprava.

Protiv odgovornih lica će biti pokrenut postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti.

Na manifestaciji “Oplenačka berba grožđa” su, kako se precizira, prilikom terenskih kontrola utvrđene nepravilnosti kod deset poreskih obveznika, kod kojih je pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti i izrečena je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

U pomenutim slučajevima utvrđene su nepravilnosti neevidentiranja celokupnog prometa preko fiskalnih kasa ili su zatečena angažovana lica bez regulisanog radnopravnog statusa (rad na crno).

Poreska uprava podseća da je od januara do kraja septembra, kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa izvršena kod 5.176 poreskih obveznika na teritoriji Republike, pri čemu je vršena i provera radnopravnog statusa angažovanih radnika.

U 1.942 objekta (37,52 odsto) utvrđene su nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti.

Mera privremene zabrane obavljanja delatnosti izrečena je u 1.578 objekata (30,49 procenata), navodi se u saopštenju.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: