Poskupela struja

Nacionalne vesti - Subota 01.08.2015 - 15:20

U Srbiji je od subote struja skuplja za 12 odsto.

Računi u proseku za 300 dinarav veći. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Računi u proseku za 300 dinarav veći. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Prosečan mesečni račun za struju od oko 2.500 dinara, nakon ovog poskupljenja, građani će plaćati za oko 300 dinara više.

U okviru poskupljenja od 12 odsto, povećanje regulisane cene struje iznosiće u proseku 4,5 odsto, a ostatak se odnosi na akcizu na električnu energiju, koja se uvodi, i koja će iznositi 7,5 odsto.

Do poskupljenja struje je došlo posle dogovora Vlade Srbije i Medunarodnog monetarnog fonda, kojim je predviđeno da je to neophodno da bi cena tog energenta u narednom periodu dostigla tržišni nivo.

EPS je ranije saopštio da će i pored najnovijeg poskupljenja, cena električne energije za domaćinstva u Srbiji i dalje biti najniža u regionu i Evropi.

Mondo, OK Rdaio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: