Postavili, pa smenili direktora Železnica

Nacionalne vesti - Petak 08.08.2014 - 06:33

Železnice Srbije u četvrtak su postavile Svetozara Ćapina za generalnog direktora tog preduzeća, a zatim, za par sati, na preporuku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, odbor te kompanije je tu svoju odluku stavio van snage.

Sad važe potpisi oba direktora (Foto: Blic) Sad važe potpisi oba direktora (Foto: Blic)
- Na preporuku resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dva izvršna direktora će biti potpisnici do imenovanja novog direktora, kojeg će Skupštini Železnica Srbije predložiti Vlada Republike Srbije - navodi se u saopštenju tog preduzeća.
 
Železnice su izabrale Ćapina za generalnog direktora i obrazložile da je odluka o njegovom imenovanju doneta u skladu sa Statutom Železnica Srbije a.d. do konačne odluke Vlade Srbije, a na preporuku resornog ministarstva.
 
Na istoj sednici, Odbor je za izvršnog direktora kooptirao Momčila Tunića, diplomiranog saobraćajnog inženjera iz srpskih železnica. 
 
Resorna ministarka Zorana Mihajlović kazala je  da Vlada nije donela nikakvu odluku niti preporučila Skupštini Železnica Srbije ko treba da bude na čelu tog preduzeća.
 
- Vlada nije razgovarala, vlada nije dogovorila i nije donela nikakvu odluku o tome ko će biti direktor, ali je resorno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture donelo preporuku da bi sistem železnice funkcionisao - da oba izvršna direktora koja su ostala imaju pravo potpisa u vremenu dok se ne bude izabrao generalni direktor kako sistema ne bi stajao - rekla je Mihajlović.
 
Ona je naglasila da vlada daje preporuku Skupštini Železnica Srbije, a ne izvršnim direktorima - ko može odnosno ko treba da bude generalni direktor Železnica.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: