Potvrđeno: Predsedništvo BiH dolazi u Beograd

Nacionalne vesti - Sreda 15.07.2015 - 14:18

Sva tri člana Predsedništva BiH potvrdila su da su prihvatila poziv premijera Aleksandra Vučića da posete Srbiju, saznaje RTS.

Foto: Beta, Arhiva. Foto: Beta, Arhiva.

Poseta će, najverovatnije, biti realizovana sredinom naredne sedmice, a kako RTS saznaje, službe protokola gostiju i domaćina već su počele da dogovaraju detalje.

Predsednik Vlade Srbije uputio je juče zvaničan poziv predsedavajućem i članovima Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da što skorije dođu u zajedničku posetu Srbiji.

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da ih poziva "polazeći od uverenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dve zemlje".

Poziv je usledio nakon što je u subotu, tokom komemoracije povodom 20.godišnjice od zločina u Srebrenici, Vučić i delegacija Srbije napadnuti.

"Večernje novosti" u današnjem broju pišu da je Vučićev poziv da svi članovi Predsedništva BiH posete Srbiju za sada prihvatio jedino predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

On je za beogradski dnevnik rekao da je Vučić pozivom članovima Predsedništva BiH da posete Srbiju povukao još jedan državnički potez koji doprinosi pomirenju i smirivanju strasti.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: