Požar na deponiji u Kragujevcu

Nacionalne vesti - Četvrtak 26.03.2015 - 15:31

Na deponiji u krugu nekadašnje fabrike "Zastava reomat", u Kragujevcu, oko podneva izbio je požar. Gust dim, video se gotovo iz svih delova grada,a vatrogasci su još na terenu, javlja dopisnik RTS-a.

Foto : RTS Foto : RTS

Na površini oko 300 kvadratnih metara goreo je otpad taložen godinama, plastika, guma, sunđer, gvožđe.

U gašenju požara učestvovalo je više od 20 vatrogasaca sa pet vozila. Vetar, visoka temperatura i velika količina gorivih materija, otežavali su im posao.

Nenad Milošević, komandant vatrogasno-spasilačke brigade kaže da problem predstavlja i to što se u blizini deponije nalaze borova šuma, stambeni objekti i dalekovodi koji "Fijat" napajaju električnom energijom.

Meštani Beloševca, kažu da godinama imaju problem sa deponijom ispred svojih kuća i da su više puta o tome obaveštavali naldežne, ali da do sada niko nije reagovao.

Pošto dopenija nije ograđena, prema njihovim rečima, svakodnevno se sa nje odnose sekundarne sirovine i gvožđe.

Požar na deponiji u naselju Beloševac je lokalizovan, a tokom popodneva će, kažu u kragujevačkoj vatrogasnoj službi, biti potpuno ugašen.

RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: