Pregovori sa EU do kraja godine

Nacionalne vesti - Subota 03.10.2015 - 20:35

Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje skoro otvaranje prvih poglavlja.

Veruje u reč Nemačke; Foto: TANJUG/Sava Radovanović Veruje u reč Nemačke; Foto: TANJUG/Sava Radovanović

Srpski premijer Aleksandar Vučić izrazio je u subotu uverenje da će do kraja godine Srbija, otvaranjem poglavlja, početi pregovore sa Evropskom unijom.

- Verujem da ulazimo u otvorene pregovore do kraja godine, jer verujem u reč Nemačke - istakao je premijer na otvaranju  pristupne saobraćajnice mostu Zemun - Borča.

Premijer je rekao da je Srbija radila teško da dođe do otvaranja poglavlja, da se ponaša kao ozbiljna i odgovorna zemlja, po pitanju izbeglica, mnogo odgovornije nego neke članice EU.

On je ukazao na to da se pokazalo na primeru protivpravnih sankcija na našim granicama da se EU i Nemačka pridržavaju svoje reči i principa, istakavši da Srbija ima dobru saradnju sa Nemačkom, koju će dalje da produbi.

Prema rečima premijera Vučića, vode se ozbiljni pregovori sa jednom velikom kineskom kompanijom koja je zainteresovana za Železaru Smederevo, a već u novembru mogao bi da bude postignut dogovor.

On je rekao da je reč o drugoj po veličini u svetu kompaniji za proizvodnju čelika.

- Čim smo interesantni Kinezima, to znači da imamo budućnost - naglasio je Vučić, podsetivši da 9. oktobra treba da bude pokrenuta proizvodnja u drugoj visokoj peći u Železari, što će biti od presudnog značaja za povećanje industrijske proizvodnje i BDP-a.

Premijer je naveo i da dobro napreduju radovi na koridorima 10 i 11 i da će Vlada u predviđenim rokovima završiti te putne pravce, za razliku od mnogih prethodnih, koje su to obećavale.

- Srbija ozbiljno gradi auto-puteve i u roku će biti završeni i južni i istočni krak Koridora 10, a brzo i Koridor 11 - rekao je Vučić.

Premijer je zaključio da će u narednom periodu biti završena i obilaznica oko Beograda, koja je, kako je naglasio, jedan od najvažnijih projekata.

Premijer Vučić izneo je i podatak da je godišnji budžet njegovog kabineta 35,2 miliona dinara.

Budžet svog kabineta uporedio je sa troškovima kabineta svojih prethodnika, te naveo da je budžet kabineta Koštunice 2008. godine bio 59,9 miliona dinara, Mirka Cvetkovića 39,9 miliona, Dačića 42,3 miliona...

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: