Premijer na praznik: Na dobrom putu

Nacionalne vesti - Nedelja 15.02.2015 - 09:04

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na Dan državnosti, da ne postoji važnija vrednost i veća radost od borbe za modernu i uspešnu Srbiju.

Vučić na svečanosti u Zemunu, foto Tanjug Vučić na svečanosti u Zemunu, foto Tanjug

Nakon što je jutros u 7.00, na Zemunskom keju, položio venac na spomenik tvorcu Sretenjskog ustava Dimitriju Davidoviću, Vučić je kazao da je Sretenje, uz Vidovdan, najveći srpski praznik važan ne samo za istoriju Srbije već i za njenu budućnost.

Prema njegovim rečima, oni koji ne poznaju svoju prošlost nikada neće moći da izgrade bolju budućnost.

"Mi iz mnogih Sretenja možemo mnogo toga da naučimo i uveren sam da na dan kada smo upostavljali temelje svoje državnosti i temelje svoje modernosti danas mogu da kažem da ne postoji važnija vrednost i veća radost od borbe za modernu i uspešnu Srbiju", rekao je Vučić.

On je dodao da je ponosan što sadašnja generacija može bar malo da učini za svoju zemlju da ona bude još bolja, ali i da pokaže da je naučila nešto od naših slavnih predaka kakvi su bili Dimitrije Davidović, vožd Karađorđe i mnogi drugi posle njih.

"Uveren sam da se Srbija nalazi na takvom, veoma dobrom putu i uveren sam da oni koji dolaze, oni koji će doći posle nas u budućnosti neće se stideti našeg dela", rekao je Vučić.

U Srbiji se danas obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na taj dan 1804. kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobođenje od Turaka, ali i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav, koji je označio i početak savremene državnosti.

Praznik Dana državnosti određen je odlukom Skupštine Srbije 2001. godine, a od 2012. godine taj dan praznuje se 15. i 16. februara.

Danas i Srpska pravoslavna crkva slavi Sretenje.

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: