Preminuo novinar Zoran Petrović

Nacionalne vesti - Nedelja 05.04.2015 - 15:35

Beogradski novinar i publicista Zoran Petrović Piroćanac preminuo je u subotu u 63. godini, objavile su danas Večernje novosti.

Foto: wikipedia.org/Nikola Smolensk Foto: wikipedia.org/Nikola Smolensk

Zoran Petrović Piroćanac dugogodišnji je novinar, slobodni reporter koji je objavljivao tekstove i reportaže u listovima i na televizijama u Srbiji i regionu.

Izveštavao je sa kriznih područja u Latinskoj Americi, Bliskom istoku, sa važnih događaja u SAD i Evropi, a autor je intervjua sa svetskim državnicima, diplomatama i naučnicima.

Poslednjih godina radio je na beogradskom Institutu za političke studije i objavio je više knjiga iz oblasti geopolitike i medija.

Diplomirao je francuski jezik i književnost na beogradskom Filološkom fakultetu, a magistrirao je i doktorirao u Parizu na Visokoj školi za društvene studije EHEES.

Zoran Petrović Piroćanac biće sahranjen u ponedeljak na groblju u beogradskom naselju Sremčica.

Lider Socijalističke partije Srbije i potpredsednik Vlade Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća porodici Zorana Petrovića u kome se navodi da je "srpsko novinarstvo izgubilo vrednog i pouzdanog hroničara i britkog kritičara zbivanja u zemlji i odličnog poznavaoca geopolitičkih kretanja u svetu".

BETA

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: