Priština: Demontiranje bombe i hapšenja

Nacionalne vesti - Sreda 18.11.2015 - 11:41

U Prištini je u sredu demontirana bomba u dvorištu Ustavnog suda, izvedeno je neuspešno hapšenje osnivača radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, a uhapšena je poslanica Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi.

U neredima povređeno 17 policajaca; Foto: Asossiated Press U neredima povređeno 17 policajaca; Foto: Asossiated Press

Ovim događajima prethodio je još jedan haos, koji je u utorak napravila kosovska opozicija sa suzavcem i biber sprejom u kosovskom parlamentu.

Posle toga izbili su neredi ispred zgrade Skupštine Kosova, u kojima je povređeno 17 policajaca.

Kosovska opozicija se žestoko protivi sprovođenju briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).
 
Izvori Kohe Ditore iz Ustavnog suda Kosova su potvrdili da je na prostoru kod ulaza u Sud viđena ručna bomba u blizini generatora, što je potvrdila i kosovska policija.
 
Fljora Ahmeti, portparol Kosovske policije je rekla da se sumnja da je sumnjiva eksplozivna naprava pronađena u dvorištu Ustavnog suda u Prištini.
 
Zgrada Ustavnog suda, koja se nalazi u blizini zgrade vlade, okružena je policjom i kontradiverzionim jedinicama, izjavio je britanskoj novinskoj agenciji očevidac sa lica mesta.
 
Kosovski mediji objavili su da su jake policijske snage u sredu ujutro opkolile kuću Kurtija, ali da se on nije nalazio u njoj.
 
Inače, Sud u Prištini izdao je u utorak nalog za hapšenje Kurtija i još troje opozicionih poslanika zbog ometanja rada parlamenta u dužem vremenskom periodu.
 
Mediji u Prištini su javili da je uhapšena šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi.
 
Ona je uhapšena po nalogu suda ispred njene kuće i prebačena je u Palatu pravde.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: