Profesorka odbila Ministarstvo prosvete

Nacionalne vesti - Utorak 01.07.2014 - 10:17

Ministarstvo prosvete ogradilo se od slučaja profesorke informatike u Kraljevu, navodeći da su oni pozivali Radojku Mikšin na sastanak, ali da je ona to odbila.

Štrajkuje već 11 dana (Foto: novosti.rs) Štrajkuje već 11 dana (Foto: novosti.rs)
"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je Radojku Mikšin, odmah nakon što je stupila u štrajk, pozvalo na sastanak, ali je ona odbila da razgovara sa ministrom. Ministarstvo ne može da se meša u nadležnosti i odluke suda, ali je uvek otvoreno za dijalog", navodi se u saopštenju kabineta ministra prosvete.
 
Njoj je pored toga u ponedeljak odgovorio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a pismo joj je prosleđeno mejlom i ona je kazala da je na to odgovorila.
 
Republička prosvetna inspekcija nakon sprovedene kontrole, nije utvrdila da je direktor škole, uručivši rešenje Radojki Mikšin o prestanku radnog odnosa, uradio nezakonito delo. 
 
Radojka Mikšin, koja je od 20. juna zaključana u kabinetu informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu, kaže da neće napustiti prostorije škole, makar i po cenu života, jer smatra da joj je sud učinio nepravdu. 
 
Ona je ponovo poslala pisma nadležnima u Srbiji, tražeći da joj bar neko odgovori. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: