Propao posao sa Esmarkom

Nacionalne vesti - Utorak 17.02.2015 - 15:51

Vlada Srbije odlučila je da ne potpiše ugovor sa američkim Esmarkom o dokapitalizaciji Železare Smederevo, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je kazao da je Vlada Srbije tu odluku donela na predlog privatizacionog savetnika i Komisije za model ostvarenja strateškog partnerstva.
 
On je kazao da Srbija od Esmarka nije dobila garancije da će se očuvati naš obrtni kapital i da fabrika neće biti ugašena, da neće biti potrošene sve sirovine, a potom fabrika napuštena uz obrazloženje da tržište nije dobro i da bi na takav način izgubili milione dolara i to je glavni razlog zašto do dogovora nije došlo. 
 
On je naveo da svi radnici Železaru ostaju da rade i uslov u novom pozivu biće da radnici ne dobijaju otkaz. 
 
Na pitanje kako će država nastaviti da subvencioniše poslovanje Železare kada na to od 1. februara nema pravo, Vučić je kazao da je u dnevnom kontaktu sa predstavnicima Evropske Unije i da će tražiti njihovu podršku po tom pitanju.
 
Pregovori s rukovodstvom američke kompanije Esmark počeli su 27. januara. Esmark je jedini dao ponudu za dokapitalizaciju 80,01 odsto kapitala Železare, na tenderu koji je otvoren 9. januara. 
 
Železara zapošljava oko 5.000 ljudi, trenutno proizvodi između 340.000 i 350.000 tona čelika, a njeni proizvodni kapaciteti su oko 2,2 miliona tona.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: