Prosvetarima pomoć do Nove godine

Nacionalne vesti - Sreda 07.10.2015 - 11:42

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da do Nove godine treba da bude ispunjeno obećanje prosvetnim radnicima u vezi sa poboljšanjem njihovog materijalnog položaja i da je potrebno „pravo, ozbiljno rešenje za plate”.

Prosvetari uradili svoj deo posla; Foto: beta/Miloš Miškov Prosvetari uradili svoj deo posla; Foto: beta/Miloš Miškov

„Naravno da prosvetni radnici treba da dobiju pomoć, oko toga smo se davno saglasili, samo je pitanje tehničkog karaktera kako ćemo to uraditi.

Siguran sam da ćemo ispuniti obaveze”, rekao je Verbić novinarima u Beogradu.

On je istakao da su prosvetni radnici, kada su u pitanju platni razredi koji se rade za ceo javni sektor, uradili svoj deo posla.

Napravljen je, kako kaže, katalog zanimanja, predlog platnih grupa, pravilnik o stručnom usavršavanju i napredovanju nastavnika.

On ističe da je problem kako sve to uskladiti sa ostalim sektorima, koji se finansiraju iz republičkog budžeta.

„To je veliki zadatak, jer nam je potrebno pravo, ozbiljno rešenje za plate, ne samo u prosveti, nego u svim delatnostima, koje se finansiraju iz budžeta”, rekao je Verbić.

Ministar je istakao da tog rešenja za sada nema, ali, kako kaže, sindikati u prosveti jako dobro znaju šta je urađeno.

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: