Ranjeni mladići, pucano na policiju

Nacionalne vesti - Ponedeljak 13.04.2015 - 10:12

Dvojica mladića srpske nacionalnosti povređena su noćas u pucnjavi u severnom delu Kosovske Mitrovice. Pucano i na vozilo Kosovske policije ispred Doma zdravlja.

foto: m.cdn.blog.hu foto: m.cdn.blog.hu
 
Ranjeni mladići su zbrinuti su u zdravstvenom centru u tom gradu i nisu životno ugroženi.
 
Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio je Tanjugu da se incident dogodio nešto posle jedan sat iza ponoći ispred jednog od lokala u ovom gradu.
 
Policija traga za jednom osobom za koju pretpostavlja da je koristila vatreno oružje i nanele povrede dvojici mladića. 
 
"Ne znamo trenutno motiv napada, a u lokalu ispred kojeg je došlo do pucanjave nalazilo se oko 70 gostiju", kazao je Hoti. 
 
Dežurni ortoped u mitrovičkoj bolnici doktor Ljubomir Jakšić izjavio je Tanjugu da su tokom noći primili dva pacijenta koji su imali povrede nanete vatrenim oružjem - jedan pacijent S.M. (26) operisan je tokom noći i ima ustrelnu povredu desnog stopala i nalazi se na odeljenju intenzivne nege. 
 
Njegovo stanje je stabilno, rekao je Jakšić dodajući da je drugi pacijent T.P. (24) povređen rikošetom i da je smešten na odeljenje ortopedije, kao i da je u stabilnom je stanju. 
 
Nakon ovog incidenta nepoznati napadači pucali su oko 2h na vozilo Kosovske policije koje je bilo parkirano ispred Zdravstvenog centra u severnom delu Kosovske Mitrovice. 
 
Povređenih nije bilo, ali je na vozilu pričinjena materijalna šteta izjavio je mitrovičkom Radiju Kontakt plus zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti. 
 
Na vozilu je probušena jedna guma i oštećeno je staklo, rekao je Hoti i naglasio da u trenutku napada u vozilu nije bilo policajaca. 
 
Hoti je kazao da se traga za jednim licem, čiji identitet nije naveo, a koji je osumnjičen za ovo krivično delo. 
 
Na ovaj način je nastavljena serija incidenata u Kosovskoj Mitrovici koja je otpočela prošle nedelje, kada je jedan sedamnaestogodišnjak srpske nacionalnosti povređen u blizini glavnog ibarskog mosta. 
 
Dan kasnije, u tri odvojena incidenta u Kosovskoj Mitrovici povređeno je pet osoba - tri albanske i dve bošnjačke nacionalnosti. 
 
U subotu tokom noći nestao je sedamnaestogodišnji Albanac, a juče su zbog nestanka albanskog tinejdžera pritvorena dvojica Srba.
B92/Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: