Rašković Ivić odlazi sa čela DSS?

Nacionalne vesti - Četvrtak 21.05.2015 - 09:25

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je da će se, ako bude raspisana izborna skupština te stranke, povući sa njenog čela.

Foto: Beta/Arhiva Foto: Beta/Arhiva

- Ukoliko se izborna skupština raspiše, to je onda poraz moje politike i mog načina rada i ja ću se povući sa mesta predsednika stranke istog dana - rekla je Rašković Ivić za "Danas".

Prema njenim rečima, ukoliko DSS ostane u vlasti u Beogradu, stranci preti raskol, pošto će imati dve političke platforme - "jedna će biti beskompromisno opoziciona, a druga je sitno taktiziranje u kolaboracionizmu".

Ona je dodala da nema ništa protiv da se Glavni odbor DSS u subotu izjasni o njenom radu i potrebi raspisivanja izborne skupštine stranke.

- Štaviše i sama ću to tražiti, jer želim da vidim da li u stranci imam podršku ili mnome nije zadovoljna samo jedna grupa ljudi koji su većinom zamenici Vučićevih gradonačelnika i njihovi interesno vezani sateliti - dodala je Rašković Ivić.

Upitana može li doći do ozbiljnog raskola na sednici Glavnog odbora 23. maja, ona je rekla da, ako neko izgubi funkciju u DSS-u, uključujući i onu predsednika stranke, to ne znači da odmah dolazi do raskola.

- Ponavljam, otišao nam je Koštunica i grupa osnivača stranke, pa nismo imali raskol - dodala je Rašković Ivić.
 

TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: