Rijalitiji samo posle 23 časa!

Nacionalne vesti - Četvrtak 19.11.2015 - 18:47

Radio difuzna agencija (RDA) nije usvojila zahtev za zabranu emitovanja rijalitija Farma koje mu je podnelo Osnovno tužulaštvo u Mladenovcu, ali je najavilo obavezujuće uputstvo prema kome će rijalitiji, najaverovatnije već od iduće sedmice, moći da se emituju samo posle 23 sata.

RDA želi da zaštiti najmlađe gledaoce; Foto: Getty Images RDA želi da zaštiti najmlađe gledaoce; Foto: Getty Images

''Nismo usvojili zahtev tužioca, jer se pozvao na stari zakon koji više ne važi, ali smo u četvrtak izdali preporuku emiterima da rijalitije emituju posle 23 časa'', rekao je Tanjugu član RDA Goran Karadžić.

Prema njegovim rečima, RDA će u petak podneti Ministarstvu kulture i informisanja, radi saglasnosti, tekst obavezujućeg Uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa.

Karadžić očekuje da bi Uputstvo moglo da krene u primenu već sredinom iduće sedmice.

''Na taj način spasićemo ranjivu grupu, a to su deca i maloletnici jer će ti programi nositi oznaku 18, odnosno biće preporučemo da ih gledaju samo punoletni'', rekao je Karadžić.

On je ukazao da je takva odluka doneta jer emiteri do sada nisu na pravi način odgovarali na opomene i preporuke RDA da svoje rijalitije prilagode uzrastu od 12 godina.

Javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu podneo je RDA zahtev za zabranu emitovanja Farme, jer se taj rijaliti snima na području mladenovačkog tužilaštva, a u toku rijalitija bilo je više incidenata.

Mediji su preneli da je protiv jednog od učesnika Farme, Kristijana Golubovića, podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja u toku realizacije tog programa.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: