Sad pa metro!

Nacionalne vesti - Četvrtak 06.11.2014 - 12:42

Premijer Aleksandar Vučić i premijer Francuske Manuel Vals potpisaće izjavu o namerama za gradnju metroa, saznaje “Blic”.

Ovako je to izglledalo prošli put Ovako je to izglledalo prošli put

Sa prvim čovekom francuske vlade, koji dolazi u dvodnevnu posetu Beogradu, stiže i privredna delegacija u kojoj će biti predstavnici 34 francuske kompanije zainteresovane i za druge infrastrukturne projekte u našoj zemlji, a glavna tema razgovora biće ekonomija koja je, kako je Vučić više puta ponovio, prioritet srpske Vlade.

Valsu, koji će biti dočekan uz najviše državne počasti, domaćin će biti premijer

Vučić, a njih dvojica će najpre razgovarati u četiri oka. Uslediće Francusko-srpski poslovni forum i plenarni sastanak dveju delegacija. Predviđeno je potpisivanje više sporazuma.

„Poseta šefa francuske vlade prva je poseta nekog šefa francuske vlade demokratskoj Srbiji u vreme kada ta zemlja, istorijski bliska s Francuskom, sprovodi ambiciozne reforme uprave i modernizacije, istovremeno se otvarajući ka normalizaciji odnosa sa susedima“, saopšteno je iz Valsovog kabineta.

- Nadamo se da će Francuzi graditi metro u Srbiji i procenjujemo da bi to za našu zemlju bilo važno kao kada je “Reno” kupio “Dačiju”. Reč je o najznačajnijoj poseti jednog francuskog zvaničnika u poslednjih deset godina, još od dolaska Žaka Širaka - kaže za “Blic” Sanja Ivanić, direktorka Francusko-srpske privredne komore.

Da podsetimo, francuske firme su u junu bile zainteresovane i za podzemne garaže, nove deponije u Vinči, završetak izgradnje kanalizacionog sistema, kao i za koncesiju Aerodroma “Nikola Tesla”.

- Dolazak premijera tako velike zemlje kao što je Francuska veliki je događaj i diplomatski i poslovno za Srbiju. Francuska je u Evropi, uz Nemačku, najsnažnija zemlja po velikim kompanijama koje isključivo rade velike projekte. Francuske firme interesovale su se za Aerodrom, “Telekom”, EPS i brojne druge. Uprkos raznim administrativnim preprekama, kompanije koje već posluju u Srbiji su zadovoljne - kaže za “Blic” Goran Pitić, predsednik UO Sosijete ženeral banke.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: