Samo minimalne zarade se ne diraju

Nacionalne vesti - Petak 19.09.2014 - 07:46

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak uveče nove mere štednje, kojima bi na uštrb plata u javnom sektoru i penzija trebalo da se uštedi oko 400 miliona evra godišnje, a da ukupna ušteda na godišnjem nivou bude oko 700 miliona evra.

Plate ostaju onima koji jedva preživljavaju Plate ostaju onima koji jedva preživljavaju

Vučić je u intervjuu na RTS-u kazao da samo neće biti snižene najniže plate i penzije, odnosno one koje ne prelaze 25.000 dinara, čime je “zaštićeno” 113.000 ljudi.

- Za plate iznad 25.000 dinara, smanjenje bi išlo linearno i iznosilo bi 10, ili 10,5 odsto, dok će oni sa pimanjima iznad 100.000 dinara, kojih ima 31.167 podneti najveći teret - rekao je Vučić.

Premijer je najavio da će pored plata i penzija smanjiti i administraciju, subvencije javnim preduzećima, kakvo je Železara, biće novih otpuštamnja radnika, a da je cilj svega toga da 2016. živimo bolje.

- Ako mere uspeju, a ja verujem u plan i u ozdravljenje Srbije, 2016. bićemo normalna zemlja, sa zdravom ekonomijom – kazao je Vučić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: