Savamala: Protest zbog "poslednje kuće"

Nacionalne vesti - Petak 26.08.2016 - 17:35

Beograd -- Nekoliko desetina građana okupilo se u naselju Bara Venecija kako bi sprečili prinudno iseljavanje porodice Timotijević iz kuće u kojoj žive 27 godina.

Prinudno iseljenje sprečeno; Foto: Ana Paunković Prinudno iseljenje sprečeno; Foto: Ana Paunković

Objekat u Savamali predviđen je za rušenje zbog izgradnje "Beograda na vodi".

Međutim, nadležni za iseljavanje se nisu pojavili.

Ivan Timotijević, stanar kuće na adresi Bara Venecija 55, rekao je da u kući koju je dobio na korišćenje i čuvanje od preduzeća "Iskra" u kome je radio, živi 27 godina i da od suda čeka da se utvrdi vlasništvo, jer je sada ispalo da je kuća vlasništvo Železnica Srbije, odnosno države.

"Čekamo odluku suda, suđenje je zakazano za septembar i nije mi jasno zbog čega se ne sačeka presuda i ne vidi šta će sud da kaže", rekao je Timotijević i dodao da niko u "Iskri" nije znao da kuća pripada Železnici, te da ju je Železnica volšebno prisvojila.

Timotijevići žive u jedinoj preostaloj kući u Bari Venecija, koja se nalazi na biciklističkoj obilaznici, na 600 metara od tramvajskog mosta na putu ka Adi Ciganliji.

Protest je organizovala inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: