SB UN o Kosovu, Dačić na sednici

Nacionalne vesti - Četvrtak 25.08.2016 - 08:33

U Njujorku će u četvrtak biti održana sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara svetske organizacije Ban Ki-muna o situaciji na Kosovu, a Srbiju će predstavljati šef diplomatije Ivica Dačić.

Poziv Beogradu i Prištini da nastave dijalog; Foto: Beta/AP Poziv Beogradu i Prištini da nastave dijalog; Foto: Beta/AP

Ban je u najnovijem izveštaju pozvao lidere u Beogradu i Prištini da nastave dijalog o normalizaciji odnosa, ali i da pritom pokažu spremnost na kompromis kako bi obezbedili brži završetak tog procesa u korist svih.

Izveštajem je obuhvaćen period od 16. aprila do 15. jula ove godine.

Kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, Ban je konstatovao da se u praktičnoj primeni postignutih dogovora nije mnogo odmaklo, ali napominje da su obe strane izrazile posvećenost nastavku dijaloga.

Uoči sednice SB UN Beograd je posetio specijalni Banov predstavnik i šef UNMIK-a Zahir Tanin, koji je razgovarao sa predsednikom i premijerom Srbije, kao i sa šefom diplomatije.

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: