SDP traži oslobađanje kosovskih advokata

Nacionalne vesti - Utorak 25.03.2014 - 16:42

Predsednica skupštine opštine Severna Mitrovica i potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović zatražila je puštanje na slobodu privedenih advokata Dejana Vasića i Faruka Korenice.

SDP traži oslobađanje kosovskih advokata SDP traži oslobađanje kosovskih advokata
Božović je u saopštenju navela da hapšenjem "uglednih građana sa severa Kosova i Metohije, Euleks potvrđuje da nije statusno neutralan".
 
"Tražim od Euleksa da dvojicu advokata pusti na slobodu, da i ostalim uhapšenim Srbima omogući da se brane sa slobode", navela je Božović.
 
Supruga advokata Dejana Vasića, koga je sinoć privela Euleks policija rekla je da porodica nema informacije šta se desilo sa njenim suprugom. Prema njenim rečima, od trenutka kada je Vasić napustio stan u Zvečanu, porodica nema vise nikakvu informaciju šta se dešava sa njim.
 
Zbog hapšenja Srba sa severa Kosova, o kojem pripadnici Kosovske policijske službe nisu bavešteni, u utorak u 15 časova u Rudaru kod Zvečana održan je dvočasovni protest.
 
Vasić i Korenica brane Žarka Veselinovića, optuženog za pokušaj ubistva dvojice specijalaca kosovske policijske jedinice ROSU.
 
Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: