Šef NATO: Žalim zbog žrtava u SRJ

Nacionalne vesti - Četvrtak 11.06.2015 - 19:30

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da gubitak svih života u NATO bombardovanju SRJ 1999. predstavlja tragediju i da zbog žrtava duboko žali.

Bombardovanje je bilo tragedija Bombardovanje je bilo tragedija

"Izražavam saučešće svim porodicama i svima onima koji su izgubili voljene. Svrha i cilj vazdušne operacije NATO-a bio je takođe da se zaštite civili, a to smo i uspeli", rekao je Stoltenberg.

Kako je rekao, NATO je učinio "svaki moguću napor" da spreči gubitak nevinih života civila.

"Nažalost, u konkretnom slučaju nismo mogli da izbegnemo stradanje civila. Iskreno žalim zbog toga. Cilj operacije je svakako bio da se uspostavi mir", rekao je Stoltenberg nakon sastanka s premijerom crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem u Budvi.

Generalni sekretar NATO-a rekao je i da Crna Gora treba što pre da učini preostalo i da pokaže spremnost da postane članica NATO-a.

Šesnaesta godišnjica prestanka bombardovanje SRJ od snaga NATO-a obeležena je juče. Vazdušni napadi na SRJ počeli su 24. marta 1999. godine i trajali su 11 nedelja. U njima je, prema različitim procenama, poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: