Sertić ministar privrede

Nacionalne vesti - Utorak 19.08.2014 - 12:41

Premijer Aleksandar Vučić predložiće za ministra privrede predsednika Privredne komore Srbije Željka Sertića, saznaje B92.

Novi ministar Sertić, foto Tanjug Novi ministar Sertić, foto Tanjug

Skupština Srbije konstatovala je 4. avgusta ostavku Dušana Vujovića na funkciju ministra privrede i istog dana izabrala ga za ministra finansija.

Vujović je ostavku podneo zbog imenovanja na funkciju ministra finansija, pošto je prethodni ministar finansija Lazar Krstić 12. jula podneo ostavku, koja mu je u skupštini konstatovana tri dana kasnije.

Posle ostavke Vujovića premijer Vučić imao je rok od dve nedelje da predloži novog ministra.

Naime, prema Zakonu o Vladi, premijer je dužan da Narodnoj skupštini predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi ministar bira se većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika. Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi skupština trebalo da izabere novog ministra.

Željko Sertić je na dužnosti predsednika Privredne komore Srbije od marta prošle godine.

Sertić je dugogodišnji privrednik iz Novog Sada i diplomirani menadžer.

Rođen je u Sečnju 1967. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: