Šešelj i Nikolić zajedno na liturgiji

Nacionalne vesti - Nedelja 16.11.2014 - 11:56

Zajedničkoj liturgiji patrijarha Ruske i Srpske pravoslavne crkve Kirila i Irineja prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministri, ali i lider SRS-a Vojislav Šešelj.

(Foto: Profimedia.rs) (Foto: Profimedia.rs)
Liturgiji u hramu Svetog Save prisustvovali su ministri Nikola Selaković, Velimir Ilić, savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, veliki broj građana.
 
Početku liturgije je prisustvovao i Šešelj, koji je nakon gotovo 12 godina u sredu pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala. Šešelj je posle 15 minuta napustio Hram.
 
Nikolić je na kraju trodnevne posete patrijarha Kirila Beogradu, otkrio spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju Drugom Romanovu u Devojačkom parku.
 
Patrijarh moskovski i sve Rusije, koji je u drugoj zvaničnoj poseti Srbiji od kada je na toj poziciji, zajedno sa svojim domaćinom poglavarom SPC Irinejom održao je pomen patrijarsima Dimitriju i Pavlu u manastiru Rakovica, a potom su osveštali obnovljeni nekropolj na Novom groblju posvećen poginulima u Prvom svetskom ratu.
 
Prvog dana posete patrijarha Kirila primili su predsednik i premijer Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.
 
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: