Šešelj na uslovnoj slobodi?

Nacionalne vesti - Sreda 05.11.2014 - 13:47

Haški tribunal zatražio od Holandije i Srbije da se u sredu do 18h izjasne o mogućem privremenom puštanju na slobodu haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta izjavila je da ne može da komentariše informaciju o privremenom puštanju na slobodu lidera SRS-a i haškog optuženika Vojislava Šešelja zato što ni on ni sama stranka nisu dobili zvanične informacije o tome iz Haga. 
 
- Mi smo tu informaciju pronašli na internetu. Jutros nam se javio predsednik i ništa nam o tome nije rekao. Očekujemo da se tokom dana opet čujemo s njim i tek tada ćemo imati više informacija - kazala je Radeta.
 
Tim srpskih lekara, tokom posete Vojislavu Šešelju u pritvoru, obavešten je da Pritvorska jedinica Tribunala primenjuje potpuno kompetentan sistem zdravstvene zaštite, zasnovan na holandskim standardima, saopštio je Haški tribunal.
 
Tribunal je naveo da je dobio dodatne poverljive informacije koje ukazuju na pogoršanje zdravstvenog stanja Šešelja. 
 
Tribunal je od Vlade Srbije zatražio i da potvrdi da će biti u mogućnosti da garantuje da optuženi neće stupati u kontakt sa svedocima ili žrtvama i da će se Šešelj vratiti pod nadzor Međunarodnog suda u Hagu čim to naloži Sudsko veće. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: