Šešelj ostaje u Hagu

Nacionalne vesti - Četvrtak 10.07.2014 - 19:33

Sudije Haškog tribunala prekinule su razmatranje mogućnosti privremenog oslobađanja Vojislava Šešelja, pošto lider SRS ne želi da se pridržava zadatih uslova.

U pisanoj odluci suda navodi se da je vlada Srbije obećala punu saradnju sa sudskim većem u skladu sa zahtevima vezanim za proceduru privremenog puštanja na slobodu, ali da optuženi nije želeo da sarađuje.
 
Jedino na šta se Šešelj obavezao, odgovarajući sudu, jeste to da neće napuštati teritoriju Srbije.
 
Među uslovima za njegovo privremeno oslobađanje iz pritvora su kućni pritvor, oduzimanje pasoša, zabrana kontakta sa svedocima i žrtvama. 
 
Sudije podsećaju da su postupak za privremeno oslobađanje Šešelja same pokrenule, tražeći od vlada Srbije i Holandije da preuzmu obaveze u vezi s tim postupkom. 
 
Na takav korak sudije su se odlučile pošto je nov član sudskog veća, sudija Mandiaje Niang, obavestio Tribunal da nije u stanju da se pridruži kolegama u većanju o presudi Šešelju i da mu je za upoznavanje s predmetom potrebno više od šest meseci, koliko je već potrošio. 
 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: