Skojevci prekinuli međunarodni skup!

Nacionalne vesti - Četvrtak 11.02.2016 - 19:39

Debata o američkoj spoljnoj politici i ulozi SAD u savremenim međunarodnim odnosima koja se održava u Beogradu počela je incidentom.

Prekinuli Vuka Jeremića; Foto: Zoran Žestić Prekinuli Vuka Jeremića; Foto: Zoran Žestić

Grupa od pet-šest mladih u belim majicama na kojima je pisalo "OUT AMERICA" i "Novi SKOJ pokret" prekinula je uvodnu reč koju je držao predsednik Centra za održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić.

Mladići su se okrenuli prema novom američkom ambasadoru Kajlu Skotu i uzvikivali: "NATO fašisti, ovde vam nije mesto!"

Nakon kraćeg incidenta, obezbeđenje je reagovalo i izvelo ih iz hotela u kojem se održava debata, a ispred ih je sačekala patrola policije. Grupa je trenutno na ispitivanju.

“NATO ne čine fašisti. da bi ušao u NATO moraš da budeš demokrata”, odgovorio im je dekan elitne "Flečer" škole Džejms Stavridis.

U sali se u trenutku incidenta nalazilo skoro hiljadu ljudi, među kojima je bio i broj dva ruske ambasade, kao i veliki broj istaknutih svetskih diplomata.

Među gostima, ujedno i učesnicima debate, su američki politikolog Džozef Naj, zatim pomenuti Džejms Stavridis, predsednik vašingtonskog Centra za nove američke studije Ričard Fontejn i bivši poljski šef diplomatije i ministar odbrane Radoslav Sikorski.

Povod za održavanje debate je izlazak 5. broja časopisa "Horizont", koji izdaje CIRSD.

Na skupu je bilo više od 1.200 ljudi, a među njima i 20 ambasadora, poput ambasadora SAD i Nemačke.

Skupu su prisustvovali i mnogi ljudi iz sveta politike i ekonomije među kojima i Mirko Cvetković, Dušan Petrović i Goran Pitić.

Profesor sa Harvarda Džozef Naj je gostujući u Kažiprstu naveo da će podržati kandidaturu Vuka Jeremića na mesto generalnog sekretara Ujendinjenih nacija.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: