Skupština odobrila nove zajmove

Nacionalne vesti - Četvrtak 19.06.2014 - 14:47

Skupština Srbije ratifikovala je tri međunarodna zajma, čija će realizacija omogućiti rehablitaciju 1.100 kilometara puteva u Srbiji.

Zajmovi za rekonstrukciju 1.100 km puteva Zajmovi za rekonstrukciju 1.100 km puteva
Usvojeni su predlozi zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora između Republike Srbije i Evropske investicione banke "Rehabilitacija i bezbednost puteva" i zakona o potvrdjivanju Sporazuma o zajmu - Projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja izmedju Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.
 
Takođe je usvojen i Predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma o zajmu Projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja izmedju Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.
 
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je precizirala da će Republika Srbija učestvovati u rehabilitaciji sa 116,2 miliona evra ili 29 odsto ukupnih sredstava sledeće godine, EIB sa 100 miliona evra , EBRD sa 100 miliona evra i Svetska banka sa 73,8 miliona evra.
 
Mihajlović je rekla da će biti rehabilitovane 54 deonice, a da su prioriteti pravljeni prema stanju puteva, ekonomskoj isplativnosti i regionalnoj povezanosti.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: