Skupština zabranjuje neke reči

Nacionalne vesti - Sreda 04.02.2015 - 07:59

Kolegijum Skupštine Srbije zadužio je Administrativni odbor da napravi rečnik izraza koji su neprimereni za skupštinsku debatu.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović, koji je to inicirao, naveo je da su to pre svega reči bolesnik, lopov i kriminalac.
 
- Prava opozicije se drastično narušavaju, ne dozvoljava joj se da iskaže svoj politički stav u okviru teme i olako se izriču opomene članovima opozicije, pa sam molio da određeni izrazi, pre svega bolesnik, lopov i kriminalac, budu stavljeni van pravila skupštine zato što niko od njih nije ni javni tužilac, ni sudija, a ni lekar koji može da deli dijagnoze - rekao je Stefanović.
 
On je rekao da naprednjaci redovno, na taj način, etiketiraju opoziciju i da je vreme da oni napuste Narodnu skupštinu.
 
Na pitanje da li tim izrazima treba dodati i one koje opozicioni poslanici koriste u obraćanju poslanicima većine, kao što su ološ i đubre, on je odgovorio potvrdno.
 
- Nije u tome problem, već u tome što su neki poslanici opozicije za te izraze dobili tri opomene u šest sekundi, a nijedan poslanik Srpskr napredne stranke nije dobio ni blizu opomenu. Ne tražim oko za oko, zub za zub, već da se samo pravila ujednače - rekao je Stefanović.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: