Sledeća reforma – inspekcije

Nacionalne vesti - Ponedeljak 21.07.2014 - 10:31

Sledeće na redu za reformu su inspekcije, pa bi uskoro trebalo da bude donet Zakon o inspekcijskom nadzoru, izjavila je Ministarka držabene uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Cilj donošenja ovog Zakona je da se poboljša konkurentnost privrede, kazala je Udovički.
 
- Olakšaćemo poslovanje legalnih subjekata i efikasnije suzbijati sivu ekonomiju, koju sada gotovo niko ne kontroliše – kazala je Udovički.
 
Ona je pojasnila da će se raditi na većoj transparentnosti i na standardizaciji rada, ali i da će se zakonom definisati nadležnosti inspekcija. 
 
- Kontrole ćemo usmeravati ka onima kod kojih su najveći rizik kršenja propisa ili moguća šteta od kršenja propisa, a ne kod onih koji mogu da priušte da plaćaju kazne. Umesto da se efikasnost rada inspekcija vrednuje na osnovu naplaćenih kazni, naglasak će biti na prevenciji i edukaciji, uz mnogo strožu kontrolu sklonih kršenju propisa – kazala je Udovički.
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: