Slučaj "Gardisti" pred rasvetljavanjem?

Nacionalne vesti - Ponedeljak 05.10.2015 - 13:14

Očekujem da bi vrlo brzo mogao da bude rasvetljen slučaj ubistva gardista u Topčideru, jer postoji najava da bi u službama bezbednosti mogao da se prekine zavet ćutanja, rekao je danas advokat Predrag Savić, pravni zastupnik roditelja gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, stradalih pre 11 godina u objektu Karaš.

Prošlo 11 godina, a država malo uradila da se slučaj rasvetli; Foto: TANJUG/Rade Prelić Prošlo 11 godina, a država malo uradila da se slučaj rasvetli; Foto: TANJUG/Rade Prelić

Savić je prilikom obeležavanja 11. godišnjice od tog događaja rekao da je svestan da je izjava da će se otkriti ubice hrabra i optimistička, navodeći da je u "nereformisanim službama bezbednosti zavladala panika".

Neke okolnosti ukazuju i da bi, uz malo pojačanu istragu, moglo da se dođe do vrlo značajnih podatka, rekao je Savić, navodeći da se to odnosi na dugogodišnje nelegalno kolišćenje objekta Karaš.

Prema njegovim rečima, gadisti su "glavom platili" zato što su kasnili u patroli i "naleteli na nekog ili nešto što nisu smeli da vide, pa su prvo razoružani, a potom likvidirani".

Roditelji gardista Janko Jakovljević i Petar Milovanović apelovali su na državu da se otkrije ko im je "pobio decu".

Jakovljević je rekao da je prošlo 11 godina a da društvo i državi nisu baš puno uradili da se slučaj rasvetli, pa je "zamolio" premijera Aleksandra Vučića da pomogne da se dođe do istine.

Mi od Vučića i ministra pravde ne tražimo ništa osim istine.

Niko ne može da nam vrati decu, ali hoćemo da znamo ko ih je pobio, rekao je Jakovljević, nakon što su okupljeni upalili sveće ispred objekta Karaš.

Advokat Olgica Batić je ocenila da u poslednje vreme postoji dobra koordinacija pravnih zastupnika i tužilaštva, s ozbirom na reagovanje tužilaštva na njihove predloge za izvođenje isražnih radnji, ali to smatra apsolutno nedovoljnim da se rasvetle sve činjenice.

Ne smemo zaboraviti, ma koliko se neki trudili da to osporavaju, da ovde postoji politička pozadina i da bez političke volje ovaj predmet ne možemo da rasvetlimo, rekla je Batić.

Obeležavanju 11. godišnjice stradanja gardista prisustvovale su i predstavnice ogranizacije Žene u crnom, koje su nosile transparent "Nećemo zaboraviti zločin u Topčideru".

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: